Românii au crescut cu 6 centimetri în înălţime, în ultimii 3

Alex
MesajeCOLON 11
Membru dinCOLON 30 Iun 2011, 22:29

Românii au crescut cu 6 centimetri în înălţime, în ultimii 3

Mesaj de Alex » 04 Iul 2011, 23:02

Românii au crescut cu 6 centimetri în înălţime şi sunt mult mai solizi faţă de acum trei decenii. Cel puţin aşa arată o analiză antropometrică de anul trecut. Însă specialiştii atrag atenţia că nu creşterea în înălţime reprezintă o problemă, ci în greutate, iar cauzele principale sunt sedentarismul şi alimentaţia.

Specialiştii spun că de 30 de ani încoace, atât înălţimea medie a femeilor cât şi a bărbaţilor a crescut cu aproape şase centimetri. Românii erau mult mai scunzi în urmă cu un secol dar şi mult mai slabi.

Începând de la 25 , 30 de ani supraponderalitatea şi mai ales obezitatea încep să crească. Istoricii spun că, în urmă cu sute de ani, bărbaţii aveau o constituţie fizică mult mai dezvoltată decât în zilele noastre.

Cât despre trăsăturile fizice, antropologii le-au stabilit în funcţie de regiunea regiunile geografice ale ţării. În Moldova predomină persoanele mai zvelte, blonde cu ochii albaştrii.

Moldovenii sunt, din punct de vedere fizic, mai mari mai solizi. Sunt bine clădiţi. În acelaşi timp, Ardelencele sunt însă mai plinuţe dar frumoase, iar bănaţenii sunt înalţi, robuşti şi supraponderali.

Antropologii spun însă că trăsăturile au suferit modificări substanţiale în ultimii ani.

http://videonews.antena3.ro/action/view ... entimetri/