Sporturi pentru cresterea in inaltime a copiilor

Alex
MesajeCOLON 11
Membru dinCOLON 30 Iun 2011, 22:29

Sporturi pentru cresterea in inaltime a copiilor

Mesaj de Alex » 30 Iun 2011, 22:52

Baschetul

Baschetul este cel mai indicat sport pentru cresterea in inaltime, fiind recomandat baietilor chiar pana la 20 de ani, dar fetitelor doar pana la 15 ani pentru ca dupa aceasta varsta trebuie sa isi dezvolte caraterele feminine. Baschetul lungeste oasele prin multimplele sarituri pe care le presupune si prin folosirea bratelor. Practic, tocmai datorita sariturilor de mare amploare acest sport ajuta cel mai mult la cresterea in inaltime.


Dansul

Dansul de performanta cum este dansul sportiv in principal, apoi baletul (acesta din urma nu asigura insa o crestere in inaltime foarte mare) dezvolta cel mai bine motricitatea si aparatul kinestezic, dar ajuta si la dezvoltarea scheletului si a musculaturii, precum si a educatiei interpersonale, fiind un sport de interactiune, politete si eleganta.


Inotul

Inotul devolta relativ cresterea in inaltime, dar daca este combinat cu un sport cu mingea, de exemplu cum este polo, atunci ajuta foarte mult la cresterea in lungime a oaselor lungi. De asemenea dezvolta foarte bine aparatul respirator (mai ales pentru cei care s-au nascut prematur poate fi extrem de folositor dupa 10 ani), muschii si aparatul cardiovascular. Este indicat dupa varsta de 10 ani, iar pentru fetite nu trebuie practicat mai mult de cinci ani pentru ca le predispune la chisturi ovariene.


Volei

Acest sport ajuta la cresterea in inaltime, la intarirea sitemului osos, la dezvoltarea armonioasa a musculaturii, precum si la protectie aparatului cardiovascular. Este indicat sa fie practicat dupa 7 ani, atat de fete cat si de baieti.


Tenis de camp

Tenisul de camp precum si badmington-ul dezvolta cresterea in inaltime, dar si motricitatea, dezvolta muschii, capacitatea pulmonara si aparatul cardiovascular.